kart_rosenborg_skoleRosenborg ungdomsskole. Se også kart i større skala

 

Tid

10. til 12. november 2023. Informasjon om når vi åpner og stenger hver dag finner du på programmet.

Sted

Rosenborg ungdomsskole, Stadsingeniør Dahls gate 1 (se kartlenke) i Trondheim.

Ankomst

Du kommer deg til Rosenborg skole ved å ta buss 25 og gå av på Festningsgata holdeplass. Se andre bussholdeplasser i nærheten på kart.

Aldersgrense

For å delta på Hexcon må du være gammel nok til å ha begynt på ungdomsskolen. Barn som er yngre enn dette kan slippe inn i følge med foresatte, og slipper å betale inngangspenger. Det vil være opp til hver enkelt arrangør å bestemme om et arrangement er egnet for barn.

Påmelding

Se informasjon på egen side.

Priser

Prisene for forhåndspåmelding annonseres snarlig!

Prisene for betaling i døra blir noe høyere.

Hvis du har betalt medlemskap i Hexagon i år får du 50 kr i rabatt på prisen. Er du i tvil om du har betalt, ta kontakt, så kan vi sjekke.

Mat og drikke

Vi kommer til å ha en kiosk på festivalen, der man kan kjøpe enkel mat, snacks og drikke, så lenge vi får nok frivillige til å drifte den. Det er også en dagligvarebutikk i nærheten.

Ta med innesko

Vi får ikke gå med utesko inne. Ta med innesko!

Tema

Tema for 2023 er Monstre.

Overnatting

Rimelig overnatting i nærheten finnes for eksempel på Trondheim Vandrerhjem, eller du kan ta inn på hotell. Til forskjell fra tidligere har vi altså ikke mulighet til å tilby soverom på skolen. Dette skyldes innskjerpinger i brannrutiner fra kommunen.

Spilling

Det foregår både organisert og fri spilling under Hexon. Organiserte spill er skrevet opp på programmet, enten før eller under festivalen, og du kan melde deg på dem. Fri spilling skjer når noen tar et spill, enten medbragt eller fra Hexcons utvalg, og finner likesinnede å spille med. De fleste spill er åpne for alle, og alle nødvendige regler vil bli forklart. Et fåtall spill krever forhåndskunnskaper eller forbereding, men dette vil i så fall stå på arrangementets side på programmet.

Puljer

Hexcon er inndelt i forskjellige puljer, som vist på programmet. Arrangementer kan foregå over en eller flere puljer. Før hver pulje samles alle ledige spillere i fellesområdet, og neste puljes arrangementer leses opp. Her kan du dukke opp for spill du er påmeldt, eller kaste deg med i noe som høres interessant ut. Mellom hver pulje er det også en liten pause, slik at du kan ordne mat, møte andre festivalgåere, eller se på andres spill.

Bli med som spilleder

Se programmet for oversikt over spill i løpet av Hexcon, men det er selvfølgelig også mulig å arrangere noe spontant på festivalen. Under Hexcon vil det settes opp en fysisk oversikt over programmet der det er mulig å skrive opp nye arrangementer, eller du kan stille deg opp på starten av en pulje og få med deg spillere.

Postconmiddag

Etter Hexcon er ferdig på søndag samles interesserte til sosialt lag på restaurant Egon Søndre for å ta en hyggelig middag sammen.

Universell utforming

Vi har mye godvilje, men lite erfaring med tilpasning for folk som trenger tilrettelegging. Ta gjerne kontakt og fortell oss hva vi bør gjøre for at du skal kunne delta på Hexcon og ha en fin opplevelse! Hvis du har spørsmål eller ønsker å si fra på forhånd så vi kan forberede oss, kontakt hexcon@hexcon.no.

Nedsatt bevegelighet

Vi holder til i lokalene til Rosenborg skole, som er universelt utformet.

En av dørene inne i lokalet er en branndør som kan være vanskelig å passere uten hjelp, men vi kan tilpasse hvilke arrangementer som holdes i denne delen, eller ha folk tilgjengelig som kan åpne døra når det trengs.

Nedsatt syn

De aller fleste brettspill og miniatyrspill er dessverre dårlig egnet for folk som er blinde. Det finnes spill kan være egnet for folk som er svaksynte, se for eksempel denne lista fra Boardgamegeek.

De aller fleste rollespill er godt egnet for blinde og svaksynte.

Nedsatt hørsel

Mange brettspill passer godt for folk med nedsatt hørsel. Forklaring av regler vil nok ta lenger tid, så hvis du har nedsatt hørsel og ønsker å lære nye spill kan det være lurt at du kontakter oss på forhånd, så vi kan sette av nok tid til det.

De aller fleste rollespillarrangement er nok dårlig egnet for folk med svært nedsatt hørsel, med mindre folk rundt bordet kan tegnspråk.

Ledsager

Ledsager aksepteresLedsager kommer inn gratis, de får samme type billett som den de ledsager har.