Sånn helt generelt: Når du har gjort en endring eller opprettet noe nytt, se etter en blå knapp som heter “Oppdater” eller “Publish” eller noe sånt for å lagre det du har gjort.

Når du navigerer rundt og er logget inn finner du vanligvis en lenke merka “Edit”/”Rediger” nederst på hver side. Jeg har opplevd en del ganger at når jeg trykker på den får jeg en blank side. Hvis det skjer, velg bare “Lukk” uten å lagre, og bruk i stedet adminmenyen til å finne sida du skal redigere (ligger under “Sider”).

Oversikt over oppgaver for komiteen knytta til disse nettsidene

Underveis:

 • Legge inn nye arrangementer
 • Legge inn nyheter når det er nytt å melde, og oppdatere alskens info-sider
 • (Denne droppes i 2019, håndteres via deltager.no) Legge inn info om betalt dato for folk som har betalt

Etter at påmeldinga er stengt og alle betalingsdatoer er ført inn:

 • Skrive ut liste over påmeldinger per arrangement, og stappe dem inn i permen for påmelding under Hexcon
 • (Denne droppes i 2019, håndteres via deltager.no) Skrive ut liste over påmeldte med betalt dato/sum (har ikke noen veldig brilliant snarvei for dette, må finne ut av det).

Etter Hexcon:

Nyheter

ScreenHunter_432 Oct. 17 07.23
Meny for blogginnlegg

Skriv et blogginnlegg (kalles også “Blog post” eller “Post” i diverse admin-vinduer). Legg gjerne innet “Fremhevet bilde” eller “Featured image”, det kommer opp på framsida av nettstedet i lista over nye nyheter. Bilder som man bare limer inn i teksten (som jeg har gjort på denne sida) gjør ikke det.

Arrangementer

Gå til admin-sida for arrangementer (snarvei i komitemenyen). Du finner dem også under “Events” i admin-menyen. I noen av admin-menyene ligger “Events” under “Plugins”. Der kan du opprette arrangementer, og finner også påmeldinger.

Gamle arrangementer ligger på Arkiv over arrangementer. Du kan antagelig bare gjenbruke gamle beskrivelser ved å endre dato, skjønt du må i så fall finne ut hvordan du sletter gamle påmeldinger.

Opprette arrangement

 • Tittel og beskrivelse er grei skuring.
 • Tidspunkt: Legges inn i feltet “When”/”Når” øverst til høyre. Hvis tidspunkt ikke er bestemt, sett kl. 00:00 på fredagen, da kommer de aller først i programmet.
 • Event-kategories: Kryss av for det som passer.
 • Arrangør: Skrives inn som tekst, vi har ikke noen lenke til brukere som på det gamle nettstedet.
 • Velg forhåndskunnskaper. Den blir fylt ut med standardverdien (Ingen forkunnskaper nødvendig) hvis ikke du velger noe annet.
 • Sett gjerne inn bilde, bruk “Featured image”.
 • Hvis det skal være mulig å melde seg på, kryss av for “Enable registration for this event”. Her er det en del ting som vi bør passe på:
  • “Spaces”: Maks antall påmeldte. Sett 100.  Vi vil at folk skal kunne stå på venteliste siden det ofte er noen som uteblir.
  • “At most _ spaces per booking”: Sett 1.  Da slipper vi en sånn teit boks som lar deg velge antall “spaces” når folk skal melde seg på.
  • “Available until”: Sett 10/11 kl. 00:00. Da blir påmeldinga stengt automatisk på riktig tidspunkt.
ScreenHunter_433 Oct. 17 07.31
Øverste del av “event”-vinduet
ScreenHunter_435 Oct. 17 07.49
Nederste del av “Event”-vinduet
ScreenHunter_436 Oct. 17 07.55
Info om påmelding

Bestillinger/påmeldinger

Under Arrangementer er det ei lenke til Bestillinger. Klikk på tannhjulet, så kan du velge hvilke kolonner du vil vise.

ScreenHunter_457 Oct. 20 17.30
Oversikt over bestillinger

 

Diverse nyttig

Info som ikke er arrangement eller nyhet er sider eller “site pages”. De kommer ikke automatisk med i menyen, du må legge dem til selv.

Menyer finner du under “Tilpass” -> “Menyer” eller “Customize” -> “Menus”.

Støff i sidekolonner og bunntekst finner du under “Tilpass” -> “Widgets”. Du må da navigere fram til ei side som har de områdene der du skal legge til støff. (Mao. hvis du skal legge til noe i et område som bare finnes på forsida må du navigere til forsida i vinduet ved siden av menyen.)

Ting som ble gjort i 2018, men droppes i 2019

Betalt dato føres ikke på nettsida, alt av betalinger håndteres via deltager.no. Da kan vi også forenkle registreringa her på nettstedet, og slette masse av feltene i “Ultimate Member”-greia.

(Droppes i 2019) Info om betalt dato

Viktig: Vi bruker feltet “Telefonnummer” til å føre betalingsdato og betalingssum.

For å endre “Telefonnummer”:

 1. Klikk på navnet til en bruker i bestillingoversikten
 2. Velg “Rediger bruker”
 3. Bla ganske langt ned på sida til du finner feltet “Telefonnummer (Events Manager)”
 4. Legg inn dato og klikk “Oppdater profil”. Bruk formen “2018-10-15 – kr 380”, evt. “2018-09-27 – komite” (alle i komiteen kan få betalt dato = da påmeldingen åpna)
Info om påmeldingene til en enkelt bruker
Feltet for å redigere “telefonnummer” (betalt dato)

(Droppes i 2019) Oversikt over brukere

Se lenke i sidekolonna. For å få dette over i et regneark (til medlemsliste til Hyperion) må du kopiere fra tabellen på den sida, vi har ikke funnet noen grei måte å eksportere på.