Laiv: Arsenikk og løgner

Tidspunkt: 13/11/2022 - 12:30 - 15:30

  • Arrangør: Hilde Austlid
  • Ingen forhåndskunnskaper nødvendig
  • Antall påmeldte: 0


Det er nyttårsaften 1919, og selskapet på Weatherby manor er i full sving. Gjestene utveklser sladder, trusler, utpressingsforsøk og erklæringer om forbudt kjærlighet. Ved midnatt faller en av gjestene død om, og ditt skarpe blikk ser rester av et mistenkelig hvitt pulver i det halvtomme champagneglasset. Familien må finne noen å legge skylda på (fortjent eller ufortjent) før politiet kommer og begynner å legge seg opp i familiens private (og pinlige) affærer.

Inspirasjonen er Agatha Christie og Downton Abbey. Merk at dette ikke er et spill der man skal drive seriøs etterforskning og finne ut hvem som faktisk har begått et drap! Målet er å rollespill en kveld med intriger, følelser, bitre fiender og skjøre allianser.

Det er ingen krav til forhåndskunnskaper eller kostyme, men hvis du vil kan du ta med en løsbart, hatt, sjal, smykke eller en annen rekvisitt for å bidra til stemningen.

Antall spillere: 5-10.

Dette er et ferdig spill, der roller, forhold mellom dem og hemmeligheter lages på begynnelsen av kvelden ved hjelp av kort, og morderen utpekes tilfeldig. Mordofferet kommer tilbake som detektiv i akt 2. Mer informasjon: Arsenic and Lies

Hva er laiv?

Laiv er rollespill der du spiller med hele deg. I stedet for å sitte ved et bord og fortelle hva karakteren din sier og gjør, så gjør du det selv. Det vil være mekanismer for å håndtere ting som magi, vold og annet vi ikke kan eller vil gjøre på ordentlig. I noen laiver har spillerne kostymer, men laiver på Hexcon har få eller ingen kostymekrav — se beskrivelsen.

Dette høres kanskje litt vanskelig ut, men det er like lett og morsomt som å spille vanlig rollespill. Du trenger slett ikke være noe skuespillertalent, alt som trengs er at du har lyst til å prøve!

Påmelding

Påmeldinga har ikke åpnet ennå, eller har stengt. Sjekk sida "Påmelding" (https://hexconspillfestival.org/pamelding/) for mer informasjon.